Slana pita s rajčicom
SASTOJCI:
Slano tijesto za pite:
* 150g glatkog bijelog brašna
* 150 g pirovog punozrnatog brašna
* 150g maslaca smekšanog na sobnoj temperaturi
* 1 jaje
Nadjev:
* 2 veće rajčice
* 2 luka
* feta sir
* bazilika
OPIS POSTUPKA: Prosijemo brašno i dobro zgnječimo smekšani maslac da ne bude više komadića maslaca. Dodamo izmiješano jaje, prstohvat soli i vodu. Dobro zgnječimo da dobijemo čvrsto tijesto. Zavijemo u plastičnu foliju i stavimo u hladnjak na dva sata. Tijesto razvaljamo na približno 5mm debljine. Rajčicu narežemo na fete i posolimo ih. Počnemo ih stavljati na sredinu tijesta. Po robu pustimo prazno - negdje do 5 cm da tijesto dobro zatvorimo. Dodamo na sitno narezan luk. Po vrhu istresemo feta sir. Rubove stisnemo. Pečemo u zagrijanoj pećnici na 175 °C 30 minuta. Po vrhu stavimo par listića bazilike.
RECEPT PRIPREMILA: Taja Polovšak
Komentari (0)