Sirovi kolačići od kikiriki maslaca i kokosovog brašna
* 6 jušnih žlica maslaca od kikirikija
* 5 jušnih žlica kokosovog brašna
* 3 jušne žlice grubo mljevenih badema
* 3 jušne žlice zobenih pahuljica
* 2 jušne žlice meda ili agavinog sirupa
* 3 jušne žlice soka od naranče
* 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
* 1 prstohvat himalajske soli
Za čokoladni preljev:
* 25 g kakao maslaca
* 2 jušne žlice organskog kakaa u prahu
* 1 jušna žlica meda
Pečeni kikiriki je svijetlosmeđe boje . Kikiriki malo ohladite a zatim stavite u malo jači blender (sa dva noža) i miksajte. Dodajte prstohvat himalajske soli. U nekim se receptima preporuča dodavanje ulja ali, taj sam dodatak izbjegla i , nakon par minuta blendanja, dobila kvalitetni, domaći maslac.
U multipraktik stavite sve sastojke (kikiriki maslac, kokosovo brašno, mljevene bademe, zobene pahuljice, med ili agavin sirup, sok od naranče i vaniliju) i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja se može oblikovati. Staviti smjesu u hladnjak oko pola sata.
Od ohlađene smjese žlicom uzimati dio po dio i oblikovati po želji; možete praviti kuglice ili smjesu stavljati u silikonske kalupe.
Oblikovane kolačiće stavite u zamrzivač sat vremena.
Napravite čokoladni preljev; na pari rastopite kakao maslac, dodajte med i kakao u prahu i dobro izmiješajte.
Izvadite kolačiće iz zamrzivača te ih ukrasite čokoladnim preljevom po želji (umačite ili ih prelijte čokoladnim preljevom). Možete ih dodatno posipati sjeckanim kokosom, mljevenim lješnjacima, …
Kolačiće pohranite na hladno mjesto (ako ih u međuvremenu ne pojedete J ).
RECEPT NAPISALA: Zdrava Iva
Komentari (0)