Sirove kuglice s limunom
* 2/3 posudice indijskih oraščića
* 1/3 posudice badema
* 3-4 velike (medjool) datulje
* 1 i 1/2 velika žlica kokosovog maslaca (ulja)
* 1-2 žlice javorovog sirupa
* 1 žličica arome od vanilije
* sok od jednog limuna
* đumbir u prahu (po želji)
* kokosovi listići (čips)
OPIS POSTUPKA: Prije svega je potrebno namočiti oraščiće. Bademe namočimo u vodi preko noći (12 sati), indijske oraščiće namočimo za 2-3 sata. Namočene oraščiće i sve ostale sastojke (osim limuna) istresemo u blender i miksamo dok ne dobijemo glatku masu. Polako dodajemo limunov sok, ovisno o ukusu. Dobro promiješamo i oblikujemo kuglice. Ako je masa previše mokra ju stavimo za 15-20 minuta u hladnjak, a ako je dovoljno suha možemo oblikovati kuglice koje uvaljamo u kokosove listiće ili kokosovo brašno. Nakon toga kuglice stavimo u zamrzivač za 2-3 sata, a zatim ih premjestimo u hladnjak. Ako ih pripremate za kakav poseban događaj večer prije, možete ih pustiti preko noći u zamrzivaču. Sirove kuglice su odlično osvježenje za ljetne dane!
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Tinkara Končar (pogledaj i njezin facebook)
Komentari (0)