Sirova torta od ananasa
OSNOVA:
* 50 g datulja
* 50 g naribanog kokosa
* 50 g pirovih pahuljica
NADJEV:
* komadići svježeg ananasa ili drugog sezonskog voća
ČOKOLADNA KREMA:
* 150 g datulja
* ½ čaše vode
* 50 g sirovog kakaa u prahu
* 2 žlici kokosovog ulja
OPIS POSTUKA:
OSNOVA: Za osnovu izmiksamo namočene datulje s malo vode da dobijemo glatku pastu od datulja. Dodamo kokosovo brašno i pahuljice te dobro promiješamo (ali ne da bude previše glatka smjesa). Oblikujemo u modelu za torte.
NADJEV: Po osnovi složimo komadiće ananasa.
ČOKOLADNA KREMA: Izmeljemo namočene datulje, dodamo malo vode i meljemo dok ne dobijemo glatku smjesu. Dodamo kako i maslac od kakaa te ponovno dobro izmiksamo. Čokoladnu smjesu prelije po ananasu i sve zajedno stavimo u hladnjak te pričekamo sat vremena da se ohladi i stvrdne. Po želji možemo ukrasiti s kokosovim čipsom ili brašnom.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT NAPISALA: Malinca Ana
Komentari (0)