Sirova narančina rolada
Tijesto :
*30 dag mljevenih lanenih i suncokretovih sjemenki u omjeru prema vašoj želji (npr. 2:1)
*25 dag datulja bez koštica
*voda po potrebi (ako su datulje jako suhe – do ½ dcl; ako su vlažne - vrlo malo)
*kokosovo brašno (po potrebi)
*3 kapljice arome vanilije
Fila:
*65 dag naranči (vaganih s korom; 4 manje ili 3 srednje velike naranče)
*150 ml agavinoga sirupa
*5 dag kokosovog ulja
*3 kapljice arome vanilije
*8 -10 dag kokosovog brašna
TIJESTO: Za tijesto damo v multipraktik (s S rezačem) sjemenke i datulje, te dobro sameljemo. Polako dolijevamo vodu dok ne dobijemo kuglicu tijesta. Tijesto damo u hladnjak za to vrijeme dok pripremamo filu.
FILA: Za filu izblendamo naranče, agavin sirup, kokosovo ulje in vaniliju. Kokosovo brašno damo u posudu i uz stalno miješanje dodajemo tekuće sestojke iz blendera.
ROLADA: Papir za pečenje posipamo s kokosovim brašnom, isto tako kuglicu tijesta i razvaljamo. Filu stresemo na razvaljano tijesto i zavijemo. Damo u hladnjak na barem 3 sata da se stvrdne ili u škrinju na pola sata.
Komentari (0)