Sirova jabučna pita
SASTOJCI:
TIJESTO:
*150 g oraha ili badema
*150 g kokosovog brašna
*100 g datulja
*3 žlice kokosove masti
*prstohvat himalajske soli
*1 žličica vanilije u prahu
NADJEV:
*3 veče jabuke
*2 žlice grožđica
*180 g soka od datulja
*1/2 limuna
*1 žličice cimeta
*1 žličice vanilije u prahu
DODATAK:
*bademovi listići
*tučeno kokosov šlag
OPIS POSTUPKA: Orahe ili bademe, kokosovo brašno, datulje, vaniliju, sol i istopljenu kokosovu mast damo u mikser i izmiješamo u mrvljivu ali ne presuhu teksturu. Stavimo u model za pitu ili model za torte (promjer 24 cm) pritisnemo na dno. Ostavimo u hladnjaku i pripremimo nadjev. Za nadjev 1 jabuku narežemo na malene komadiće. Posebno u mikseru u glatku smjesu izmiješamo 2 jabuke, limunov sok, datulje, cimet i vaniliju da dobijemo narezanu jabuku. Komadiće jabuke i grožđice ručno umiješamo smjesu. Nadjev stavimo na tijesto, pospemo s bademovim listićima. Pitu na nekoliko sati stavimo u hladnjak ili zamrzivač da se tijesto stvrdne i poslužimo sa kokosovim šlagom. Čuvamo u hladnjaku.
Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Petra Kavšek
Komentari (0)