Sirova čokolada
SASTOJCI:
* 105g ili ¾ šalice kakao maslaca
* ¼ žličice praha bourbon vanilije
* 20g/2 žlice praha sirovog smeđeg šećera ili kokosovog šećera
* 46g/2 žlice rižinog slada, javorovog ili agava sirupa
* prstohvat soli
* prstohvat cimeta
* 100g/1 šalica sirovog kakao praha
* 2 žlice goji bobica (nije nužno)
PRIPREMA: 20g šećera sameljite u blenderu ili mlincu za kavu. Kakao maslac otopite na pari. Lonac s vodom maknite sa vatre, zdjelu sa kakao maslacem ostavite iznad vruće vode, pa u rastopljen kakao maslac dodajte vaniliju, cimet i pola količine sirovog kakao praha ( ½ šalice). Sve dobro promiješajte, da ne bude grudica. Dodajte sol i samljeveni šećer pa još malo promiješajte. Dodajte slad/sirup i promiješajte. Na kraju dodajte ostatak sirovog kakao praha pa mutlilicom izmješajte da dobijete glatku tekuću čokoladu. Ako koristite goji bobice dodajte nekoliko komada u kalup za praline prije nego ćete uliti čokoladu. Pažljivo ulijte čokoladu u kalupiće i ohladite na sobnoj temperaturi. Stavite kratko u hladnjak prije serviranja. Najkvalitetnija i najukusnija čokolada na svijetu je gotova! :)
AUTOR: Dunja Gulin (Rentaj chefa)
Komentari (0)