Široki rezanci s lososom i tikvicama
SASTOJCI:
* 400 g Šili punozrnatih pirovih rezanaca
* 3-4 žlice maslinovog ulja
* 200 g lososa (može biti i dimljen)
* 2 svježe tikvice
* 1dcl vrhnja za kuhanje
* himalajska sol, papar, mediteranski začini
* parmezan
OPIS POSTUPKA: V tavi prvo na maslinovom ulju na brzinu (5 minuta) popečemo na komadiće narezan losos. Dodamo na kockice narezane tikvice i miješamo dok ne postanu mekane. Začinimo sa soli, paprom i mediteranskim začinima. Okus poboljšamo s vrhnjem za kuhanje, može i sa žličicom maslaca.
Tjestenine skuhamo u 5l malo posoljene vode, 3-4 min, da ostanu »Al dente.« Ocijedimo i pomiješamo ih s umakom. Dodamo još malo parmezana po vrhu i odmah ponudimo.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Obitelj Šilc