Shakshuka
Shakshuka je izraelsko jelo koje je slično našem satarašu. Ja sam ga prvi puta radila – ne izgleda lijepo ali okus je bio odličan.
SASTOJCI:
* 2 rajčice
* 200g pelata
* 4 jaja
* šaka svježeg peršina
* 1 cm svježeg đumbira
* 1 češanj češnjaka
* 1 mali luk
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1 svježi čili ili prstohvat čilija u prahu
* 1 žličica mljevene kumine
* 1 žličica mljevene paprike
* 1 žličica himalajske soli
* 1 žličica papra
* 100g feta sira
OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju popečemo dobro narezan luk – cca 5 minuta. Dodamo narezan češnjak, đumbir, svježi čili, na sitno narezanu rajčica i pelate. Kuhamo 15 minuta. Na kraju dodamo još začine – sol, papar, kuminu i dobro promiješamo. Nakon toga sve skupa prelijemo u mini pekač, na vrhu dodamo jaja i na sitno narezan feta sir. Pečemo 10 minuta na 200 stupnjeva. Na kraju pospemo sa svježim peršinom.
Gore na slici je moja prva shakshuka (ne izgleda baš najbolje), dole je prikazana kako bi trebala izgledati.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)