Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Sezonska povrtna juha s vege okruglicama

SASTOJCI: 
Za juhu:
* ½ jušne žlice ghee maslaca 
* ½ luka 
* 3 češnja češnjaka
*1 mrkva 
* 1 crvena paprika 
* 1 žuta paprika 
* 1 manja tikvica 
* 1 rajčica 
* 1 čajna žličica začinske soli 
* himalajska sol, papar – po želji 
* lišće svježeg ljupčaca i/ili peršina
Za okruglice:
* 80 g integralnog pšeničnog griza 
* 2 jušne žlice polubijelog brašna
* 1 jušna žlica ghee maslaca 
* ½ čajne žličice sode bikarbone 
* ¼ čajne žličice himalajske soli 
* ¼ čajne žličice kurkume

OPIS POSTUPKA:
1. Prije pripreme juhe napravite okruglice. Pomiješajte sve suhe sastojke te dodajte maslac i vodu. Sve skupa dobro promiješajte i ostavite stajati sa strane.
2. Očistite i operite povrće te nasjeckajte na komadiće, svako zasebno.
3. Luk i češnjak kratko popržite na ghee maslacu , dodajte narezanu papriku i također malo prodinstajte.
4. Dodajte narezanu mrkvu i sve dinstajte dok mrkva malo ne omekša.
5. Zalijte s 1,5 l vruće vode te dodajte narezanu tikvicu i rajčicu.
6. Začinite sa začinskom i himalajskom soli i paprom i kuhajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta (vrijeme kuhanja je skraćeno zbog dodavanja vruće vode).
7. Od prethodno pripremljene smjese rukama pravite okruglice veličine lješnjaka i stavljajte ih u juhu. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Ugasite vatru te ostavite juhu neka odstoji. Prije serviranja sitno nasjeckajte svježe lišće peršina i/ili ljupčaca i pospite po juhi!

VRIJEME PRIPREME: 30 min 
RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček - Zdrava.iva
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 12582912, emalloc: 10274944
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem