Sezonska povrtna juha s vege okruglicama
SASTOJCI:
Za juhu:
* ½ jušne žlice ghee maslaca
* ½ luka
* 3 češnja češnjaka
*1 mrkva
* 1 crvena paprika
* 1 žuta paprika
* 1 manja tikvica
* 1 rajčica
* 1 čajna žličica začinske soli
* himalajska sol, papar – po želji
* lišće svježeg ljupčaca i/ili peršina
Za okruglice:
* 80 g integralnog pšeničnog griza
* 2 jušne žlice polubijelog brašna
* 1 jušna žlica ghee maslaca
* ½ čajne žličice sode bikarbone
* ¼ čajne žličice himalajske soli
* ¼ čajne žličice kurkume
1. Prije pripreme juhe napravite okruglice. Pomiješajte sve suhe sastojke te dodajte maslac i vodu. Sve skupa dobro promiješajte i ostavite stajati sa strane.
2. Očistite i operite povrće te nasjeckajte na komadiće, svako zasebno.
3. Luk i češnjak kratko popržite na ghee maslacu , dodajte narezanu papriku i također malo prodinstajte.
4. Dodajte narezanu mrkvu i sve dinstajte dok mrkva malo ne omekša.
5. Zalijte s 1,5 l vruće vode te dodajte narezanu tikvicu i rajčicu.
6. Začinite sa začinskom i himalajskom soli i paprom i kuhajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta (vrijeme kuhanja je skraćeno zbog dodavanja vruće vode).
7. Od prethodno pripremljene smjese rukama pravite okruglice veličine lješnjaka i stavljajte ih u juhu. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Ugasite vatru te ostavite juhu neka odstoji. Prije serviranja sitno nasjeckajte svježe lišće peršina i/ili ljupčaca i pospite po juhi!
Komentari (0)