Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Sarma
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Sarma

SASTOJCI: 
* 1 glavica kiselog zelja
* 1 kg mljevenog mesa
* 1 šalica riže
* 2 jaja
* sol
* papar
* 2 režnja češnjaka
* peršin
* jušni temeljac
* 1 luk
* 500 g narezanog kiselog zelja
* 3 žlice ulja
* 3 žlice brašna
* mljevena crvena paprika
* 2 žlice koncentrata od rajčice

OPIS POSTUPKA: Na ulju propirjamo luk do zlatno-žute boje, dodamo rižu i već posoljenu vodu pa pustimo da zavrije. Rižu ohladimo. U većoj posudi pomiješamo nadjev i redom dodajemo mljeveno meso, kuhanu rižu, nasjeckan češnjak, peršin i dva jajeta. Odvojimo listove kiselog zelja i po želji isperemo ukoliko ne želimo jako kiselu sarmu. Od smjese formiramo kugle koje omotamo listovima kiselog zelja. U veći lonac poslažemo kiselo zeljo pa potom sarmice i tako ponovimo nekoliko puta. Sve skupa zalijemo već posoljenom vodom i kuhamo približno dva sata.

Pred kraj kuhanja pripremimo još i umak. Zagrijemo ulje kojem dodamo brašno, koncentrat rajčice i crvenu papriku pa zalijemo jušnim temeljcem, energično i temeljito mješamo da dobijemo glatki umak bez grudica. Dobivenim umakom zalijemo našu sarmu, promješamo nježno  i ostavimo da još jednom zavrije.

Prema vlastitom izboru, sarmi možete još dodati i suho svinjsko meso, te kuhati skupa za još intenzivniji okus.

VRIJEME PRIPREME: 3 sata
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Alja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10246744
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem