Salata s kvinojom, tofuem i popečenim lješnjacima
Recept je primjeren i za antikandida dietu.
SASTOJCI:
* 1,5 šalice kvinoje
* 3 velike šake narezanog svježeg špinata
* 2 šake cijelih pečenih lješnjaka
* 2 šake pečenih suncokretovih sjemnki
* 2 na sitno narezana češnja češnjaka
* 1 limun (svježe iscijeđen sok)
* dimljen tofu
* 2 mala žličica kajenskega papra
* 1 mala žličica mljevenog čilija
* maslinovo ulje
* sol
OPIS POSTUPKA: Kvinoju skuhamo u posoljenoj vodi. Za bijelu kvinoju je omjer kvinoje i vode 1:1,5. Kuhamo ju 15 min odnosno dok vode na zavrije.
Dimljen tofu razrežemo na centimetarske kockice i začinimo ga s 1 malom žličicom kajenskega papra, 1 malom žličicom mljevenog čilija i malo soli, na brzinu ga popečemo na vrućem ulju ili kokosovom maslacu (5-10 min). Više puta promiješamo da se tofu popeče sa svih strana. Još malo toploj kuhanoj kvinoji dodamo popečen tofu, špinat i češnjak. Začinimo sa soli, maslinovim uljem i sokom od limuna. Dobro promiješamo i po vrhu pospemo još popečene lješnjake i suncokretove sjemenke.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Antikandida dieta
Komentari (0)