Salata od tjestenine
Ova ukusna salata je dokaz da se tjestenine mogu pripremiti u i hladnoj kombinaciji bez umaka. Za pripremu je potrebno odvojiti malo vremena, a salata će vas oduševiti kombinacijom primamljivih okusa, posebno u vrućim ljetnim mjesecima. Kombinacija kiselog vrhnja i grčkog jogurta daje salati laganu notu i dobra je zamjena nezdravoj majonezi pa nije potrebno brojiti svaku kaloriju u salati.
SASTOJCI:
* 100 gr fusilla, u receptu su korišteni domaći fusilli Toskana
* tuna u maslinovom ulju
* 5 većih kiselih krastavaca
* 1 zelena paprika
* 1 crvena paprika
* pola konzerve kuruze
* kiselo vrhnje 180 gr
* 2 žlice grčkog jogurta
* himalajska sol
* prstohvat bazilike
PRIPREMA: Tjesteninu skuhamo u slanoj vodi i ohladimo. Tunu ocijedimo, a kisele krastavce i papriku narežemo na male komadiće pa zajedno s kuruzom dodamo tuni. Sve skupa pomiješamo s kiselim vrhnjem i grčkim jogurtom pa dobro promiješamo da se svi sastojci što bolje povežu. Na kraju posolimo po želji i dodamo baziliku. Salatu poslužimo ohlađenu.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Natalija
Komentari (0)