Sacher kocke
SASTOJCI:
Masa:
* 4 jaja
* 5 žlica čokolade u prahu
* 4 žlice kakaovih zrnaca
* 9 žlica mlijeka
* 9 žlica kokosovog ulja
* 9 žlica brašna
* 1 šećer od vanilije
* 1 prašak za pecivo
Preljev:
* 2 dl mlijeka
* 9 žlica ruma
* 3 žlice kokosovog šećera
Čokoladni preljev:
* 300 g čokolade
* 2 žlici kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: Od bjelanjaka napravimo snijeg i postupno mu dodajemo žumanjke, mlijeko i sve ostale sastojke. Masu dobro izmiksamo tako da bude glatka. Izlijemo ju u pekač kojeg smo prethodno namazali s kokosovim ulje ili obložili peki papirom. Stavimo u pećnicu te pečemo na 170 stupnjeva. Preljev napravimo tako da izmiješamo 2 dl mlijeka, 9 žlica ruma i 3 žlice kokosovog šećera. Prelijemo po biskvitu, namažemo s marmeladom od marelice i još jednom prelijemo s čokoladnim preljevom.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + pečenje
RECEPT PRIPRAVILA: Marjeta Kuhar
Komentari (0)