Rižini rezanci s povrćem
Za ovaj ukusan, zdrav i lagan ručak, odnosno večeru, trebaš svega 15 min vremena. Jer rižine rezance nije potrebno kuhati, već ih se samo prelije vrelom vodom, uz malo improvizacije moguće je ovaj obrok pojesti i na radnom mjestu – sa sobom poneseš prodinstano povrće i umak, te sirove reznace, a zatim sve zajedno preliješ vrelom vodom, pričekaš 3 minute da se rezanci napiju tekućinom i voila.
SASTOJCI (za 1 osobu):
* 100 g rižinih rezanaca
* polovica poriluka
* 1 mrkva
* 1 tikvica
* 2 šake špinata
* žlica ghee-ja
* himalajska sol, crni papar, kurkuma, crvena paprika
* 1 dl običnog sojinog jogurta
* žlica sojinog umaka
OPIS POSTUPKA: Povrće operemo, poriluk narežemo na kolutiće, a tikvicu i mrkvu na široke rezance. Na gheeju naprije prodinstamo začine da lijepo zamirišu. Zatim dodamo povrće po sljedećem redoslijedu – poriluk, mrkva, tikvica, špinat. Pržimo 10 minuta na srednjoj vatri. Rižine rezance prelijemo s 3 dl vrele vode i pokrijemo na 3 minute. Za umak pomiješamo sojin jogurt i sojin umak.
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor
Komentari (0)