Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Rižoto s kozicama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Rižoto s kozicama

SASTOJCI:

* 250 g kozica/gambera
* maslinovo ulje
* 1 manji luk
* 4 češnja češnjaka
* ½ paprike
* 1 mrkva
* 1 manji poriluk
* 300g riže (koristim vrstu arborio)
* sol
* 1 žličica mljevenog papra
* ½ čajna žličica kurkume
* malo papra
* ½ žličice suhog bosiljka (bolje ako je svjež i ako ga imate)
* umak od soje (može i bez njega)
* 50 g maslaca
* parmezan

PRIPREMA: Pržite luk na maslinovom ulju, kada luk omekša dodajte češnjak i pržite još malo. Dodajte rižu i pržite dok riža ne postane "staklena" uz stalno miješanje. Dodajte mljevenu ili nasjeckanu mrkvu, nasjeckanu papriku i narezan poriluk na kolutiće.

Pecite još malo i zatim prelijte kipućom juhom (temeljcem) ili vodom. Za to vam je potrebno oko 8 dcl tekućine, ali dolijevajte postepeno i podešavajte prema željenoj gustoći. Kuhajte oko 10 minuta - ovisno o vrsti riže koju odaberete.

U rižoto dodajte začine: sol, papar, kurkuma, papar, bosiljak.

U drugoj tavi popržite kozice na maslinovom ulju. Kozice se peku približno 8 minuta, prelijte ih sojinim umakom pred kraj pečenja. Kozice ne smiju biti pečene jer postaju gumene.

Dodajte ih rižotu i promiješajte. Dodajte maslac i kuhajte još nekoliko minuta.

Poslužite s parmezanom.

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 20971520, emalloc: 10337440
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem