Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Rižoto od ječma sa mljevenim mesom, mrkvom i graškom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Rižoto od ječma sa mljevenim mesom, mrkvom i graškom

SASTOJCI : 
* 250 – 300 g ječma (ričeta)
* 200 g mljevenog goveđeg mesa
* 2 mrkve
* 1 luk
* 2 režnja češnjaka
* 1 čajna žličica koncentrata od rajčice
* 1 manja stabljika celera
* 2 šake smrznutog graška
* 300 ml usitnjenih pelata od rajčice
* 6 – 7 kom cherry rajčice ili dvije veće rajčice
* 1 žlica javorovog sirupa
* ½ čajne žličice soli ili po želji
* crni papar po želji
* prstohvat sušenog origana

OPIS POSTUPKA: Luk, celer i češnjak narežemo na sitno, a mrkvu naribamo. U tavu dodamo žlicu ulja i propirjamo luk kojeg malo posolimo i nastavimo pirjati još par minuta. U slijedećem koraku dodajemo mrkvu i celer, pirjamo sve skupa još par minuta pa dodajemo meso. Ostavimo pirjati dok meso ne postane zlatno-smeđe boje.

Tada dodajemo češnjak, pelate i origano. Opet pirjamo dok češnjak ne zamiriši cijelom kuhinjom pa dodajemo cherry rajčicu i polako ulijevamo pelate. U zadnjem koraku dodajemo još javorov sirup, sol i papar. Poklopimo tavu i kuhamo 30 minuta.

U međuvremenu skuhamo ječam, a prije nego ga stavimo u ključalu vodu, ga dobro isperemo.

Nakon 25 minuta kuhanja, jelu dodajemo grašak i po želji još posolimo. Umak poslužimo sa kuhanim ječmom.

VRIJEME PRIRPEME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Ana Žontar

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 12582912, emalloc: 10250472
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem