Ričet od povrća
* 250 g ječmene kaše
* luk
* 2 paprike
* 2 rajčice
* 1 poriluk
* 1/4 korjena celera
* 2 krumpira
* 1 pakiranje graha (po želji)
* 2 mrkve
* korjen peršina
* peršin (listovi)
* papar
* kumina
* lovor
* himalajska sol
* maslinovo ulje
OPIS POSTUPKA: Ječam stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu. Kuhamo približno 30 minuta. Za to vrijeme pripremimo povrće. U drugoj posudi na zagrijano ulje damo luk. Kada luk poprimi žutu boju dodamo mu na kocke narezanu papriku, celer i na komadiče narezanu mrkvu, korjen peršina i narezan poriluk. Nakon 5 minuta dodamo još na kocikice narezanu rajčicu i peršin (listove). Posolimo i ostavimo na vatri još približno 15 minuta. Povrće dodamo u posudu s ječmom (tekućinu prilagodimo željenoj gustoći). Dodamo još na kockice narezan krumpir i na pola skuhan grah i kuhamo još približno 30 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)