Ričet
SASTOJCI:
* 250 g ječma
* 3 šake suhog graha (namočimo dan prije)
* malo maslinovog ulja
* 1 veliki luk
* 2 češnja češnjaka
* 1 mrkva
* 1/2 paprike
* suho meso (ja sam upotrijebila dimljena svinjska rebra) - možemo meso pustiti i pripremiti vegansku verziju
* začini po okusu (sol, prstohvat bazilike, prstohvat papra, prstohvat majorona, 2 lovorova lista)
OPIS POSTUPKA: Ječam dobro isperemo i stavimo ga kuhati. Omjer ječam: voda je približno 1 : 4. Grah isto tako stavimo u odvojenu posudu kuhati na približno pola sata. U treću posudu stavimo kuhati meso - svinjska dimljena rebra. U velikoj posudi popečemo na sitno narezan luk na maslinovom ulju. Dodamo češnjak i malo popečemo da zamiriši. Dodamo mrkvu i papriku narezanu na sitne komadiće. Popečemo povrće i dodamo na pola kuhan ječam (u slučaju da je kod ječma puno vode, izlijemo ju). Dodamo i iscijeđen grah i meso. Vodu od mesa sačuvamo da možemo ričet zaliti ako je pregust (tako ćemo još ojačati okus dimljenom mesu). Sve sastojke kuhamo zajedno 30 minuta.
VRIJEME PRIRPEME: 75 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)