Rezanci sa povrćem, svinjetinom i kelpom
* 50 g smeđih rižinih rezanaca
* 1 veći svinjski odrezak
* malo češnjaka
* nekoliko kapljica sojinog umaka (zamjena ako ga nemaš je sol)
* malo svježeg đumbira
* povrće po želji (poriluk, mahune, brokula, slatki grašak, mrkva… )
* malo papra
* malo svježeg peršuna
* jušna žlica sezama (lagano preprženog)
* malo kelpa u prahu
OPIS POSTUPKA: Predpriprema: Meso narežeš na jednako velike komadiće. Narežeš mrkvu i poriluk... te pripremiš nekoliko brokolinih cvjetova. Mahune i grašak sam uzela iz škrinje jer ih trenutno nisam mogla dobiti svježe. Pripremiš peršun, sezam, ginger, češnjak, začine...
Skuhaš tjesteninu. U posebnoj posudi na brzinu blanširaš povrće te ga ispereš pod hladnom vodom. To napraviš zato da zaustaviš proces kuhanja te sačuvaš lijepu zelenu boju.
U vrućoj posudi spečeš meso, po potrebi zaliješ s malo vode (najbolje te u kojoj se je kuhalo povrće). Negdje na sredini pečenja dodaš malo gingera narezanog na veće komadiće da ih kasnije možeš izvaditi ako ti je okus pre jak. Na kraju dodaš mesu nekoliko kapljica sojinog umaka (ako ga nemaš dodaj sol) i papar.
U drugoj posudi na vručem ulju na brzinu preprži povrće.
Rezance dodaš mesu zajedno sa malo tekućine da se odlijepe. Umiješaš povrće i poslužiš. Jelo posipaš s malo svježeg peršuna, prženim sezamom i kelpom.
RECEPT PRIPREMILA: Katja - Cook, eat and smile
Komentari (0)