Raffaello torta
SASTOJCI ZA KOKOSOV BISKVIT:
* 60g kokosovog brašna (fino mljeveno)
* 30g pirovog bijelog brašna
* prstohvat soli
* 1 žlica zaslađivača Sugar Sweet 1:10
* 3 jaja
* 2 bjelanjka (možete upotrijebiti još jedno jaje – meni je bjelanjak ostao od keksa)
* 50g kokosovog maslaca odnosno ulja (rastopimo)
* 50g mlijeka
* 120g grčkog jogurta bez masti
* 1 žličica ruma (opcija)
* 1 žličica esencije vanilije
SASTOJCI ZA KREMU
*2 vanilijeva pudinga koje pripremimo s 400 ml mlijeka i 350 ml vode te ½ žlice zaslađivača Sugar sweet 1:10 (ili cijelu žlicu ako vam se više sviđa slatki okus).
* 30g grubo mljevenog kokosa
* 150 ml kokosovog šlaga
* 2 žličici želatine +0,5 dcl vode
OPIS POSTUPKA: PRIPREMA BISKVITA
U jednoj posudi promiješamo sve suhe sastojke, u drugoj sve mokre sastojke osim bjelanjaka (bjelanjke promiješamo posebno). Polako dodajemo suhe sastojke mokrim (još uvijek lagano miješamo s električnim mikserom). Na kraju s žlicom dodamo još snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijemo u okrugli kalup obložen s papirom za pečenje (promjer oko 24 cm). Biskvit pečemo 28-30 minuta na 175 stupnjeva. Kada je biskvit potpuno ohlađen, odrežemo gornji dio tako da dobijemo potpuno ravnu površinu (gornji dio naravno sačuvamo)
PRIPREMA KREME
Puding skuhamo po uputama (s upotrebom navedene količine mlijeka, vode i zaslađivača). Kada se puding potpuno ohladi s električnim mikserom u njega umiješamo kokosov šlag (kojeg smo isto tako pripremili pa uputama na ambalaži) i grubo mljeveni kokos.
Želatinu damo u toplu u vodu da se potpuno rastopi, nakon toga smjesu umiješamo u kremu. ½ kreme prelijemo na biskvit, nakon toga zdrobiti biskvit kojeg smo odrezali i prekrijemo s ostatkom kreme.
Stavimo u hladnjak (torti će trebati sat ili dva da se potpuno stvrdne – ja ju najrađe pripremim dan prije).
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Fit and Sweet
Komentari (0)