Punozrnati kolač bez šećera sa svježim sirom i kokosom
SASTOJCI:
* 175 g integralnog pšeničnog brašna
* 175 g integralnog pirovog brašna
* 4 dag kvasca
* 5 dag istopljenog kokosovog ulja
* 4 žlice agavinog sirupa
* malo ruma
* korica od limuna
* prstohvat himalajske soli
Namaz:
* 1,5 dcl mlijeka
* 500 g svježeg sira
* aroma vanilije
* kiselo vrhnje od jogurta
* grožđice
* kokosovo brašno
* dva jaja
* 8 žlica agavinog sirupa
OPIS POSTUPKA: U toplo mlijeko izdrobimo kvasac i stavimo žlicu brašna. Umiješamo u ostale sastojke i dobro izmjesimo. Stavimo u penicu (zbog propuha) i ostavimo da se diže. U međuvremenu izmješamo sastojke za namaz. Kada se digne, izvaljamo namažemo s namazom, zarolamo, stavimo u model za pečenje i ostavimo da se još malo diže. Namažemo s mlijekom i stavimo u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva i pečemo sat i pol. Na polovici pečenja pokrijemo sa srebrnom folijom.
RECEPT PRIPRAVILA: Katja Leber
Komentari (0)