Punjene paprike
* 1 kg miješanog mljevenog mesa
* 200g riže
* 2 velika luka
* 1 češanj češnjaka
* 1/2 žličice crvene paprike u prahu
* svježa vegeta - biogetta
* jaja
* sveži peršin
* himalajska sol
* papar
* 1 žlica maslinovog ulja
* 10 paprika
Umak:
* 1 konzerva pasirane rajčice
* 1 konzerva rajčice u komadićima
* 1 žličica maslinovog ulja
* prstohvat soli
* prstohvat bosiljka
Za to vrijeme u malo slanoj vodi kuhamo rižu – da je skuhana na ¾. Malo pričekamo da se meso i riža ohlade dok očistimo papriku.
Ohlađene sastojke promiješamo skupa, dodamo jaja, dobro promiješamo i počnemo puniti paprike. Punjene paprike složimo u posudu za pečenje u pećnici. Dolijemo umak od rajčice, mora je biti toliko da skoro prekrije papriku. U pećnici cca. 30-45 min pečemo pokriveno, nakon toga još oko 20-30 minut bez poklopca da se paprika malo zapeče.
Umak inače napravimo tako da na malo maslinovog ulja na brzinu promiješamo 1 konzervu rajčice u komadićima i jednu konzervu pasirane rajčice, zalijemo s vodom, malo posolimo, za okus dodamo još malo bazilike i umaka od rajčice iz tube (s tim malo zgusnemo umak).
VRIJEME PRIPREME: 2 sati
RECEPT PRIPREMILA: Vladka Voh