Prova sa keljom
SASTOJCI:
Povrče:
*300g kelja
*2 manja crvena luka
*pola žličice česnjaka u prahu
*himalajska sol
*papar
Za provu:
*4 jaja
*2.5dl tekučeg jogurta
*100g kiselog vrhnja
*50ml maslinovog ulja
*pola zličice himalajske soli
*3 žličice kukuruznog brašna
*prašak za pecivo
*4 žlice integralnog brašna
*8 žlica palente
*200g posnog sira
OPIS POSTUPKA: Kelj isjeckati i na minutu ga blanširati, procjediti i dodati na prethodno poprženi luk koji je lagano na vatri omekanio. U posebnoj posudi umutiti s vilicom jaja, dodati jogurt, kiselo vrhnje, ulje, sol i izmješati. Dodavati postepeno sve tri vrste brašna (kukuruzno, integralno, palentu) i prašak za pecivo. Dodati sir s povrčem i česnjak u prahu. Staviti papir za pečenje u tepsiju 20×30cm . Smjesu preliti i gore po zelji naribati sir. Peci na 200 stupnjeva oko 25 min ili dok ne porumeni.
Provu poslužiti uz salatu ili šalicu jogurta. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 25 min
RECEPT PRIPREMILA: Ana Gostimir
Komentari (0)