Prosena kaša s jagodnim preljevom
* 5 žlica prosene kaše
* cca 2 dl mlijeka/vode
* prstohvat soli
* 1 žličica kakaa
* 1 žličica kokosovog šećera
* 50 g jagoda
* ½ banane
* 1 žličica oljuštenih konopljinih sjemenki
* 1žličica kakao zrnca
OPIS POSTUPKA: Kašu namočimo u vodi i ostavimo stajati nekoliko vremena (može i preko noći). Iscijeđenu kašu istresemo u vrelo mlijeko ili vodu. Lagano posolimo i ostavimo pirjati oko 20 minuta da kaša omekša. U kašu umiješamo kokosov šećer i kakao. Jagode ručnom miješalicom izmiksamo i prelijemo preko kaše. Dodamo na kriške narezanu bananu. Preko možete posuti oljuštene konopljine sjemenke i kakao zrnca.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)