Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Povrtne lazanje
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Povrtne lazanje

Za profinjen okus lazanje preporučujem upotrebu svježeg domaćeg povrća. Naravno, možete zamijeniti povrće nekim drugim, koje vam se više sviđa.

SASTOJCI:
 
* 200 g mahuna
* 150 g cvjetače
* 150 g cherry rajčica
* 200 g tikvica
* 150 g slatkog kukuruza
* 1 luk
* 200 g pasirane rajčice
* tjestenine za lazanje
* 1 jaje
* 100 ml kiselog vrhnja
* 50 -100 g naribanog sira
* maslinovo ulje
* začini: sol, papar, crvena paprika u prahu, češnjak u prahu
* svježi začini: peršin, bosiljak, vlasac i origano

OPIS POSTUPKA:
 
1. Mahune narežemo na manje komadiće i skuhamo.
2.Tijekom kuhanja pripremimo ostalo povrće. Dobro očistimo pod tekućom vodom i narežemo na manje komadiće.
3. Kad imamo svo povrće pripremljeno, na maslinovom ulju popržimo najprije luk.
4. Postepeno dodajemo preostalo povrće: mahune, cvjetaču, cherry rajčice, tikvice i kukuruz. Dobro promiješamo i povrće dinstamo 10 minuta.
5. Povrće prelijemo pasiranom rajčicom, dodamo začine i sve zajedno pustimo kuhati još 10 minuta.
6.U međuvremenu naribamo sir i pripremo mješavinu kiselog vrhnja i jaja. To ćemo preliti po vrhu lazanja.
7. U vrućoj vodi nabrzinu prokuhamo tjesteninu za lazanje, cca. 2  minute. Kuhanje tjestenina nije obavezno, ali se preporučuje, jer će tako biti lakše sastaviti lazanje – tvrda tjestenina se ne oblikuje i lazanju je teže sastaviti.
8. Posudu za pečenje najprije premažemo maslinovim uljem. Počnemo sastavljati lazanje tako da na dno stavimo tijesto i obložimo povrćem, te postupak ponovimo tri puta. Zadnji sloj završimo tijestom (zajedno 4 sloja tijesta i 3 sloja povrća).
9. Lazanje su sastavljene, te ih prelijemo mješavinom kiselog vrhnja i jaja. Po vrhu posipamo nariban sir.
10. Prije nego stavimo u pećnicu (pečemo 30 minuta na 200 stupnjeva celzijusa), pekač pokrijemo aluminijskom folijom, koju par puta probodemo.

VRIJEME PRIPREME:
 1 sat i 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
Nedavno Pregledani Proizvodi
[profiler]
Memory usage: real: 6291456, emalloc: 10313656
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem