Povrće u umaku od kokosa
* poriluk
* 2 mrkve
* 1/2 tikvice
* 1 crvena paprika
* 10-15 glavica prokolice (kelja pupčara)
* 1/4 cvjetače
* polovica limenke kokosovog mlijeka
* 1 žličica palmine ili kokosove masti
* sol
* papar
* kurkuma
* curry
OPIS POSTUPKA: Povrće operemo, glavice kelja pupčara prerežemo na pola i kuhamo 10-15 minuta. Cvjetaču damo kuhati u drugu posudu. Za to vrijeme (dok se cvjetača i kelj kuhaju) narežemo poriluk i mrkvu na krugove, a tikvicu i papriku na manje komadiće. Na kokosovoj masti na brzinu prepržimo poriluk, dodamo ostalo povrće i pržimo od prilike 10 minuta. Posolimo i začinimo s kurkumom i curryem. Kada je povrće gotovo, dodamo mu već skuhani kelj.
Kokosov umak pripremimo tako da ocijedimo cvjetaču, posolimo i popaprimo, te dodamo kokosovo mlijeko. Te sastojke izmiksamo s paličnim mikserom i umak prelijemo preko povrća. Jelo može biti glavno ili kao prilog riži, kvinoji, heljdi ili drugom jelu po izboru.
VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
RECEPT SASTAVILA: Neja Hafner
Komentari (0)