Popajeva rolada
SASTOJCI:
- 500 gr svježih listova špinata
- 50 gr pšeničnog ili punozrnatog brašna
- 50 ml mlijeka ili zobenog mlijeka
- Soda bikarbona
- 3 jaja
- 2 žlice spiruline
- 2 žlice proteina od konoplje ili riže
- Sol i papar prema potrebi
Zašto Popajeva rolada? Glavni sastojak je špinat, a znamo da je špinat bogat izvor antioksidanta i vitamina K.
PRIPREMA: Špinat skuhamo i procijedimo. Bjelanjke istučemo u snijeg pa im polako dodajemo žumanjke, brašno, prstohvat sode, alge, proteine, sol, mlijeko i špinat. U posudu za pečenje stavimo papir za pečenje i ravnomjerno izlijemo masu od špinata koju pečemo na 200°C, 20 minuta. Nakon što je biskvit pečen ostavimo ga da se malo ohladi pa zavijemo u roladu. Roladu pustimo 10-ak minuta i za to vrijeme pripremimo nadjev po želji. Moj najdraži nadjev je onaj od oraha, feta sira i lososa. Kada smo pripremili nadjev odmotamo roladu i odstranimo papir za pečenje te premažemo biskvit s nadjevom i ponovo zavijemo u roladu. Stavimo u hladnjak na par sati da se sastojci povežu i rolada stisne. Poslužimo narezano na šnite.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
Komentari (0)