Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Polpete od tikvica s fetom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Polpete od tikvica s fetom

SASTOJCI:
* 2 velike tikvice
* 2 jaja
* manji prstohvat soli
* stručak bosiljka i mažurana (može i do vrha puna žlica suhih aromatičnih biljaka)
* po ukusu papar
* zgnječen češnjak
* 200 g feta sira
* žličica praška za pecivo
* 100 g brašna
* ulje za pečenje

OPIS POSTUPKA: Tikvice operemo i neoguljene naribamo u posudu. Posolimo ih i dobro promiješamo. Ostavimo ih da stoje barem 15 minuta, kako bi pustile vodu, a zatim višak vode ocijedimo između prstiju i odlijemo (nije ju potrebno bacati, već ju možemo kasnije popiti, obzirom da sadrži mnoge hranjive tvari). Tikvicama dodamo začine, češnjak, brašno, jaja, te na kraju nadrobimo feta sir i dobro promiješamo, kako bi se masa povezala. Uzmemo žlicu za sladoled i njome zagrabimo masu, oblikujemo polpete i stavimo ih na lagano pobrašnjen tanjur. Veću tavu ugrijemo i u nju stavimo toliko ulja da za par milimetara prekrije dno. Polpete položimo tako da imaju dovoljno prostora jedna od druge, jer se tijekom prženja još malo "rašire". Pečemo ih do zlatne boje s obje strane. Pečene stavimo na tanjur, kojeg smo prethodno obložili papirnatim ručnikom, koji će upiti višak ulja. U recept možemo dodati i kuhanu heljdinu kašu ili kvinoju, ako nam ostane od prijašnjeg obroka. 

VRIJEME PRIPREME: 30 min 
RECEPT PRIPREMILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 8388608, emalloc: 10247384
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem