Polpete od tikvica s fetom
SASTOJCI:
* 2 velike tikvice
* 2 jaja
* manji prstohvat soli
* stručak bosiljka i mažurana (može i do vrha puna žlica suhih aromatičnih biljaka)
* po ukusu papar
* zgnječen češnjak
* 200 g feta sira
* žličica praška za pecivo
* 100 g brašna
* ulje za pečenje
OPIS POSTUPKA: Tikvice operemo i neoguljene naribamo u posudu. Posolimo ih i dobro promiješamo. Ostavimo ih da stoje barem 15 minuta, kako bi pustile vodu, a zatim višak vode ocijedimo između prstiju i odlijemo (nije ju potrebno bacati, već ju možemo kasnije popiti, obzirom da sadrži mnoge hranjive tvari). Tikvicama dodamo začine, češnjak, brašno, jaja, te na kraju nadrobimo feta sir i dobro promiješamo, kako bi se masa povezala. Uzmemo žlicu za sladoled i njome zagrabimo masu, oblikujemo polpete i stavimo ih na lagano pobrašnjen tanjur. Veću tavu ugrijemo i u nju stavimo toliko ulja da za par milimetara prekrije dno. Polpete položimo tako da imaju dovoljno prostora jedna od druge, jer se tijekom prženja još malo "rašire". Pečemo ih do zlatne boje s obje strane. Pečene stavimo na tanjur, kojeg smo prethodno obložili papirnatim ručnikom, koji će upiti višak ulja. U recept možemo dodati i kuhanu heljdinu kašu ili kvinoju, ako nam ostane od prijašnjeg obroka.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentari (0)