Polpete od kvinoje
SASTOJCI:
* kvinoja
* feta sir
* cherry rajčica
* pesto od bazilike (češanj češnjaka, svježa bazilika, 2 žlice pinjola, 6 žlica maslinovog ulja)
OPIS POSTUPKA: Kvinoju skuhamo u posoljenoj vodi. Skuhano rasporedimo po modelu i pečemo na 200 stupnjeva 30 minuta. Iz pečene kvinoje s modelom izrežemo kuglice, po vrhu stavimo feta sir i cherry rajčice. Polpete stavimo u pećnicu na toliko vremena da se sir malo rastopi i rajčice malo ispeku.
Za to vrijeme pripremimo pesto od bazilike. Svježu baziliku, češanj češnjaka i 2 velike žlice pinjola stavimo u terilnik, dodamo 6 velikih žlica maslinovog ulja i sve skupa dobro promiješamo.
Po vrhu popečenih polpeta dodamo po veliku žlicu pesta i malo svježe bazilike.
RECEPT PRIPREMILA: Taja Polovšak
Komentari (0)