Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Pogača
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pogača

SASTOJCI:
* 500 g bijelog pirovog glatkog brašna
* 3 dcl mlake vode
* pola kocke kvasca
* 1 žličica šećera
* 2 žličice soli
* 1 jaje
* cijeli kim
* grubo mljevena sol

OPIS POSTUPKA: U veliku posudu stavimo brašno – dobro je da ga prosijemo. Napravimo rupicu i u nju nadrobimo kvasac. Na kvasac posipamo šećer s približno 1 dcl vode. Ne miješamo, nego samo ostavimo da kvasac počne djelovati (približno 5-10 minuta). Dodamo sol, prelijemo preostalom vodom i počnemo mijesiti. Mijesimo tako dugo, dok nam se tijesto lijepo ne odlijepi od ruku.

Pripremimo veliku posudu za pečenje i u nju stavimo pek papir. Na sredinu stavimo tijesto oblikovano u okrugao kruščić. Ostavimo stajati približno 1 sat pokriveno kuhinjskom krpom.

Tijesto, nakon što se diglo, više ne mijesimo, nego samo razvučemo kroz cijelu posudu za pečenje. Nježno pritisnemo prstima prema van, prema rubu pekača. Nožem zarežemo po sredini do pekača, a zatim napravimo na svakoj strani po još 4 jednakomjerno široka traka. Isto napravimo i uzduž, kako bi dobili mrežu, odnosno manje kvadratiće.

Pogaču premažemo razmućenim jajetom, te posipamo kimom i grubo mljevenom soli. Pečemo približno 20 minuta na 220 stupnjeva celzijusa. Pogača se ponudi još topla i ne reže se, nego se lomi po zarezanim crtama.

VRIJEME PRIPREME 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 6291456, emalloc: 10248408
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem