Pločice od slanutka
SASTOJCI:
* 1 konzerva slanutka (oko 250 grama, ocijeđene)
* 1 jaje
* 2 žlice prirodnog kikirikijevog maslaca
* 1 do 2 velike žlice SugarSweet zaslađivača (1:2)
* 2 žličice arome od vanilije
* prstohvat soli
* 1/2 male žličice praška za pecivo
* 40 grama bijele Cavalier čokolade
* 10 kapljica zaslađivača s okusom bijela čokolada (neobvezno)
OPIS POSTUPKA: U multipraktiku smiksamo slanutak u glatku smjesu. Dodamo jedno jaje, kikirikijev maslac, aromu od vanilije, sol, kapljice i prašak za pecivo. Promiješamo da dobijemo glatku smjesu. Sa žlicom promiješamo još narezanu bijelu čokoladu. Kalup (moj je bio približno 15x15cm) obložimo s papirom za pečenje i u njemu jednakomjerno rasporedimo masu. Pečemo u već zgrijanoj pećnici na 160 ℃ oko 20 minuta ili dok kada zabodemo čačkalicu u masu ne izađe čista van. Ohladimo, razrežemo na željenu veličinu i ponudimo.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Anja Rutar