Pizza
Hmmm, tko još ne zna za pizzu?
Prvo na što ćete pomisliti je kako obožavate ovo jelo, već vidite kako "mastite brk", a onda negdje u pozadini krene onaj glasić: "Jooj, ali znam da to nije baš zdravo."
No, to tako ne mora biti! Ovo je jelo u kojem svi uživamo i koje uvijek rado volimo vidjeti na našem stolu.
U nastavku se nalazi recept za pizzu koja će zadovoljiti čak i najzahtjevnije obožavatelje pizze. Sadrži sve elemente koje bogata pizza zaslužuje. Sa samo nekoliko zdravih sastojaka ova pizza postaje prava zdrava poslastica u kojoj svi mogu uživati.
Ali prije nego što ti otkrijem recept rado bi ti se predstavila ...
Moje ime je Nastja i dio sam Malince - simpatične internetske trgovine za zdravu prehranu i prirodnu kozmetiku koja je ujedno i portal s receptima i savjetima za zdrav život.
Svoju misiju shvaćamo krajnje ozbiljno i zato puno vremena posvećujemo našim korisnicima i pratiteljima kojima želimo samo najbolje.
Danas će to biti ovaj super recept koji se nalazi niže…
SASTOJCI za 4 osobe:
* 400 g pirovog bijelog brašna
* 1 vrećica, odnosno 7 g suhog kvasca (ili svježeg)
* 1 žličica šećera
* 2 dl mlake vode
* 3 žlice maslinovog ulja
* 1 žličica himalajske soli
Nadjev:
* 400 g pelata (možemo im dodati i malo bio ketchupa)
* 3 žličice začina (origano i bosiljak)
* 1 žličica himalajske soli
Klasika
* pileća prsa
* edamec
Tuna
* tuna (bez ulja)
* kukuruz
* mozarella (u komadu)
Vegi
* 3 sira: parmezan, mozzarella, edamec
* cherry rajčica
* bosiljak pesto
PRIPREMA:
1. U vodu umiješamo kvasac, šećer i 1 žlicu brašna. Dobro promiješamo i ostavimo stajati 5 minuta.
2. Brašno stavimo u posudu, dodamo sol i promiješamo. U sredini napravimo rupicu i u nju dodamo maslinovo ulje, te vodu s kvascem.
3. Prvo promiješamo žlicom, a zatim tijesto prebacimo na pult i dobro promijesimo, kako bi nastala kugla bez grudica (mijesimo barem 5 minuta).
4. Tijesto stavimo u pobrašnjenu posudu i pokrijemo čistom krpom. Ostavimo da tijesto naraste barem sat vremena na toplom i mračnom mjestu (možemo ga staviti u jednu od kuhinjskih ladica/polica).
5. Dignuto tijesto stavimo na pobrašnjenu površinu i lagano promijesimo, a zatim razvaljamo do željene veličine. Tijesta je dovoljno otprilike za jedan veći pekač. Po želji zatim pizzu obložimo nadjevom i pečemo 25 minuta na 175 stupnjeva.
Tako, to je sve za danas!
Ako želiš pripremiti pizzu po ovo receptu preporučam da si malo niže pogledaš sastojke koje sam s Filipom koristila tijekom pečenja.
Dobar tek ti želim!
Malinca Nastja
Đurđica Ermakora
Bravoooo i hvala na receptima!