Pisane mini krafne
SASTOJCI:
Za biskvit:
* 100 g kokosovog šećera
* Ekstrakt vanilije
* 150 g brašna
* 50g kakaa
* prašak za pecivo
* žlica limunovog soka
* 100 g rastopljenog maslaca
* 1 lončić jogurta
Za ukrašavanje:
* 100g bijele čokolade
* 100 g tamne čokolade
* Posip po želji
PRIPREMA: Pecite krafnice u kalupu za američke krafne kojeg možete nabaviti putem interneta. Cijena se kreće oko 30 kuna, a može biti i silikonski. Za doziranje koristite špricu i kalup napunite samo do pola - biskvit će se tijekom pečenja i dalje dizati.
Pećnicu s ventilatorom prethodno zagrijte na 170 C.
Jaje, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. U masu dodajte maslac, jogurt, limunov sok i promiješajte. Nakon toga postepeno se dodaju suhi sastojci – prethodno u posebnoj posudi pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Masa se miješa do homogene mase.
Masu stavimo u kalupe. Može se dozirati i žlicom. Pecite krafne oko 15 minuta.
Krafne se mogu preliti preko čokolade koju ste prethodno rastopili na pari (na srednjoj vatri) - ulijte u lonac vodu na koju stavite još jednu posudu u kojoj će se čokolada rastopiti. U nju stavite komadiće čokolade. Povremeno miješajte čokoladu dok se svi komadići ne rastope. Rastopljenu čokoladu prelijte preko krafnica s pomoću silikonske lopatice, žlice ili pak primite krafnicu i jednostavno umočite u čokoladu.
Po vrhu posipajte omiljenim dodacima. Ja sam upotrijebila tamnu i bijelu čokoladu te šećerne zvjezdice. Kombinacija je puno, a vi ih ukrasite kako vam najbolje odgovara.
VRIJEME ZA PRIPREMU: 15 minuta pripreme + pečenje 15 minuta + ukrašavanje 10 minuta = 40 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Iva Džudović
Komentari (0)