Pirovi krekeri s humusom od cikle
SASTOJCI:
Pirovi krekeri:
* 1,5 šalice pirovog brašna
* 1 žličica mješavine začina
* 1 žličica himalajske soli
* 0,5 šalice vode
* 2 žlice maslinovog ulja
Humus od cikle:
* 1 čaša kuhanog slanutka
* 2 manje kuhane cikle
* sok 1 limuna
* 2 žlice tahinija
* 1 žlica maslinovog ulja
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: Za krekere sastojke s kuhačom promiješamo i onda s rukama dobro gnječimo. Na papiru za pečenje razvaljamo na tanko, s nožem izrežemo zelene oblike i svaki komadić probodemo s vilicom. Pečemo 15 min na 220 stupnjeva. Za humus stavimo sve sastojke u blender i miksamo dok ne dobijemo glatku smjesu. Tako pripremljen može u hladnjaku biti par dana. Odličan je kao namaz ili umak za povrće, razrijeđen s malo vode je kao dressing, s njim namažemo tortilje prije nego ih napunimo s ostalim stvarima.
VRIJEME PRIRPEME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor
Komentari (0)