Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Pirove njoke s umakom od mrkve

Brzo pripremljeno i ukusno – kulinarski užitak za cijelu obitelj.Pirini njoki s korenčkovo omako

Dolje pogledaj video, kojeg smo snimili s mladom mamicom Tamarom Lesinšek, kreatoricom kulinarskog bloga TasTasty, kojoj su izazovi, s kojim se prilikom kuhanja susreću roditelji malaca, dobro poznati.

SASTOJCI za 2 porcije:
Njoke: 
*300 g pasirane skute 
*140 g pirovog bijelog brašna 
*1 žličica soli

Umak: 
*300 g mrkve 
*2 režnja češnjaka 
*1/2 žličice kurkume 
*svježi vlasac 
*2 žlice vrhnja za kuhanje 
*kokosovo ulje za pečenje
*sol 
*papar

OPIS POSTUPKA:
Mrkvu ogulimo i na tanko ju narežemo na kolutiće. Popržimo na kokosovom ulju da malo dobije boju, a zatim dodamo češnjak da zamiriši. Začinimo kurkumom, soli i paprom. Dodamo 2 dl vode i kuhamo 15 minuta, odnosno tako dugo da mrkva omekša. 

Njoke pripremimo tako da sve sastojke u posudi pomiješamo i na pultu rukama oblikujemo u tijesto. Pomoću brašna napravimo 2 velika valjka i narežemo ih u njoke. Kuhamo u vrućoj vodi par minuta dok doplivaju na površinu i još malo, a zatim ih ocijedimo i stavimo na tanjur.

Mrkvu štapnim mikserom smiksamo u glatku kremu, te dodamo malo vode ako je potrebno. Zatim umiješamo još vrhnje za kuhanje, minutu prokuhamo, a zatim umiješamo nasjeckan vlasac i umakom prelijemo njoke. Poslužimo toplo.

VRIJEME PRIPREME: 25 min
RECEPT PRIPREMILA:
Tamara Lesinšek - Tastasty i Malinca Nastja
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 10485760, emalloc: 10281176
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem