Pirov kruh
* 500g pirovog bio brašna
* 500ml gazirane vode
* 1 vrećica vinskog praška za pecivo
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1 čajna žličica light kiselog vrhnja
* 1 čajna žličica soli
* dodatna mogućnost: do 150 grama sjemenki po želji (sezamove sjemenke, lanene sjemenke, ...)
OPIS POSTUPKA: U veliku posudu istresemo brašno, dodamo vinski prašak za pecivo i izmiješamo, dodamo sve ostale sastojke i s kuhačom izmiješamo. Smjesu koje nije potrebno mijesiti i ostaviti da se diže, ulijemo u visok pekač za kruh u kojeg smo stavili papir za pečenje. Pečemo 1 sat u pećnici na 200 stepeni bez ventilatora. Kad ga uzmemo iz pećnice pokrijemo ga vlažnom krpom za 10 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 3 min + pečenje
RECEPT PRIPREME: Katja Savron
Komentari (0)