Piletina sa šparogama i njoki s peršinom
* bijelo pileće meso narezano na šnicle
* glavica luka
* malo mljevene crvene paprike (slatke)
* malo maslinovog ulja
* 4-5 šparoga
* sol, papar
* domaći ili kupljeni njoki
* svježi peršin
OPIS POSTUPKA: Marinirajte pileće bijelo meso (najbolje prsa) u ulju s lukom, solju, Vegetom i začinima po želji. Prije pečenja u svaki komad mesa utrljajte malo slatke crvene mljevene paprike. Šparoge narežite na sitne kolutiće te na grubo isjeckajte luk. U tavicu stavite maslinovo ulje te na njega stavite na naglo peći piletinu (dobit će lijepu boju zbog crvene paprike). Zajedno s mesom u tavicu stavite šparoge i luk (i soli i papra po želji) te sve skupa kratko pecite na tavici. Piletina će pustiti vodu pa će sve skupa biti dosta sočno. Kad je meso pečeno, poslužite ga s domaćim ili kupovnim njokima.
Domaće njoke možete napraviti od pola kilograma krumpira kuhanog u slanoj vodi, 250 g brašna, jednog jaja i jedne žlice ulja ili rastopljenog maslaca. Njoke kuhajte u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Bilo da koristite domaće bilo kupljene njoke, aroma će im biti jako dobra ukoliko ih aromatizirate svježim peršinom.
Kad su njoki kuhani, procijedite ih i u vruće njoke umiješajte grubo nasjeckani peršin. Njoki će blago preuzeti aromu svježeg peršina. Servirajte meso s njokima te pokupite s tavice komadiće zapečenih šparoga i luka te ih stavite preko mesa i preko njoka. Na kraju možete sve poprskati s nekoliko kapi maslinovog ulja. Uz ovo jelo možete poslužiti jednostavnu salatu od rajčica, luka i peršina. Rajčicu i luk narežete na sitno, posolite, posipajte nasjeckanim svježim peršinom i začinite bučinim uljem (ili maslinovim).
RECEPT PRIPREMILA: Ksenija Cajzek
Komentari (0)