Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Piletina sa šparogama i njoki s peršinom

SASTOJCI:10942805_10205850043277129_1905803650_n
* bijelo pileće meso narezano na šnicle
* glavica luka
* malo mljevene crvene paprike (slatke)
* malo maslinovog ulja
* 4-5 šparoga
* sol, papar
* domaći ili kupljeni njoki
* svježi peršin


OPIS POSTUPKA: Marinirajte pileće bijelo meso (najbolje prsa) u ulju s lukom, solju, Vegetom i začinima po želji. Prije pečenja u svaki komad mesa utrljajte malo slatke crvene mljevene paprike. Šparoge narežite na sitne kolutiće te na grubo isjeckajte luk. U tavicu stavite maslinovo ulje te na njega stavite na naglo peći piletinu (dobit će lijepu boju zbog crvene paprike). Zajedno s mesom u tavicu stavite šparoge i luk (i soli i papra po želji) te sve skupa kratko pecite na tavici. Piletina će pustiti vodu pa će sve skupa biti dosta sočno. Kad je meso pečeno, poslužite ga s domaćim ili kupovnim njokima.

Domaće njoke možete napraviti od pola kilograma krumpira kuhanog u slanoj vodi, 250 g brašna, jednog jaja i jedne žlice ulja ili rastopljenog maslaca. Njoke kuhajte u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Bilo da koristite domaće bilo kupljene njoke, aroma će im biti jako dobra ukoliko ih aromatizirate svježim peršinom.

Kad su njoki kuhani, procijedite ih i u vruće njoke umiješajte grubo nasjeckani peršin. Njoki će blago preuzeti aromu svježeg peršina. Servirajte meso s njokima te pokupite s tavice komadiće zapečenih šparoga i luka te ih stavite preko mesa i preko njoka. Na kraju možete sve poprskati s nekoliko kapi maslinovog ulja. Uz ovo jelo možete poslužiti jednostavnu salatu od rajčica, luka i peršina. Rajčicu i luk narežete na sitno, posolite, posipajte nasjeckanim svježim peršinom i začinite bučinim uljem (ili maslinovim).

RECEPT PRIPREMILA: Ksenija Cajzek
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 14680064, emalloc: 10249544
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem