Piletina s povrčem na kineskom
* 300g piletine
* 1 tikvica
* 1 crvena paprika
* 1 mrkva
* mladi kukuruz
* 1 crveni luk
* kompot od ananasa
* 100g šampinjona
Umak:
* 150 ml ananas soka od kompota
* 1 žlica octa
* 1 žlica meda
* 3 žlice kečapa
* 2 žlici škroba
* 2 žlici soja sosa
OPIS POSTUPKA: Prvo izrežeš piletinu na komadiće ili trake i ispečeš je na maslinovom ulju. Kad meso omekša dodaš na trake narezanu tikvicu, mrkvu, crvenu papriku i mladi kukuruz (baby corn). Zatim pržiš par minuta (4-5 min) i dodaš ananas, šampinjone i na krugove narezan crveni luk. Zatim pripremiš umak od ananas soka (onog koji je ostao od kompota), octa, meda, kečapa, škroba i soja sosa. S tim umakom preliješ povrće i sačekaš da uvrije do mjere da umak postane gušći i za 2 minute piletina na kineski način je spremna!
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Ana Šuštaršič
Komentari (0)