Piletina i brokula iz pećnice
SASTOJCI:
* 500g pilećeg filea
* 1 luk
* maslinovo ulje
* peršin, bazilika, mljevena paprika, himalajska sol
* 200 ml vrhnja za kuhanje
* 125 g mozzarele
* muškatni oraščić
* 2 šake brokule
* 150 g naribanog sira
OPIS POSTUPKA: Meso narežemo na manje komadiće. Luk narežemo. Na tavi zgrijemo maslinovo ulje i popečemo luk i dodamo narezano meso. Meso zapečemo i pečenog začinimo s peršinom, bazilikom, mljevenom paprikom i himalajskom soli.
Posebno zgrijemo vrhnje za kuhanje. Dodamo naribanu mozzarelu i malo muškatnog oraščića. Pričekamo da se sve pomiješa i rastopi.
Na pari skuhamo manje komade brokule i malo posolimo. U pekač stavimo komade piletine, brokule i prelijemo s umakom. Stavimo u pećnicu na 10 minuta na 180 stupnjeva. Uzmemo pekač van, jednakomjerno naribamo sir i stavimo u pećnicu na još 10 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + 20 minuta pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)