Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Pileće fajite s rižom i salsom

SASTOJCI za 4 osobe: 
SALSA: 
* 2 mlada luka 
* 1/2 svježega čilija 
* 1 zrela velika rajčica
* prstohvat čilija 
* 1 limeta 
*2 žličice balzamičnog octa 
* 1 žlica sojinog umaka 

FAJITE: 
* 2 paprike 
* 1 crveni luk 
* 400 g pilećih prsa 
* 1 žličica paprike u prahu 
* maslinovo ulje 
* himalajska sol 
* papar 

RIŽA I GRAH: 
* 400 g crvenog graha iz konzerve 
* 1/2 svježega čilija 
* 250 g smeđe riže 
* 1/2 limuna 

ZA SERVIRANJE: 
* 4 integralne tortilje 
* 4 žlice nemasnog običnog jogurta 
* 20 g feta sira 

Salsa: Narežemo čili, luk, rajčicu i dodamo sok limete, balzamični ocat i sojin umak. Pustimo da odstoji i na kraju prije serviranja izmiješamo u multipraktiku da nastane tekući umak.

Fajite: Papriku i luk narežemo na veće komade, posolimo, popaprimo i pečemo na maslinovom ulju na rebrastoj (žar) tavi. U posudici napravimo marinadu za meso – žlica maslinovog ulja, mljevena paprika, sol, papar. Meso malo potučemo i s obadvije strane premažemo s marinadom. Na rebrastoj tavi dobro popečemo meso – da već lagano pocrni (3 minute na svakoj strani). Pečenu piletinu narežemo na trakice.  

Riža i grah: U posoljenoj vodi skuhamo smeđu rižu. Grah ocijedimo i skupa sa svježim čilijem i žlicom maslinovog ulja popečemo na tavi da dobije  hrskavu kožicu. U grah umiješamo skuhanu rižu i sok od pola imuna te malo zgrijemo.

Serviranje: Meso i popečeno povrće promiješamo i nadrobimo feta sir te pokapamo s jogurtom. Pored toga stavimo salsu, tortilje i rižu s grahom.  

Recept sem napravila po knjizi Jamie Oliver - 15 minuta za obrok i malo promijenila sastojke. 

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Želiš poslati svoj recept?
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 8388608, emalloc: 10238056
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem