Pileće fajite s rižom i salsom
SASTOJCI za 4 osobe:
SALSA:
* 2 mlada luka
* 1/2 svježega čilija
* 1 zrela velika rajčica
* prstohvat čilija
* 1 limeta
*2 žličice balzamičnog octa
* 1 žlica sojinog umaka
FAJITE:
* 2 paprike
* 1 crveni luk
* 400 g pilećih prsa
* 1 žličica paprike u prahu
* maslinovo ulje
* himalajska sol
* papar
RIŽA I GRAH:
* 400 g crvenog graha iz konzerve
* 1/2 svježega čilija
* 250 g smeđe riže
* 1/2 limuna
ZA SERVIRANJE:
* 4 integralne tortilje
* 4 žlice nemasnog običnog jogurta
* 20 g feta sira
Salsa: Narežemo čili, luk, rajčicu i dodamo sok limete, balzamični ocat i sojin umak. Pustimo da odstoji i na kraju prije serviranja izmiješamo u multipraktiku da nastane tekući umak.
Fajite: Papriku i luk narežemo na veće komade, posolimo, popaprimo i pečemo na maslinovom ulju na rebrastoj (žar) tavi. U posudici napravimo marinadu za meso – žlica maslinovog ulja, mljevena paprika, sol, papar. Meso malo potučemo i s obadvije strane premažemo s marinadom. Na rebrastoj tavi dobro popečemo meso – da već lagano pocrni (3 minute na svakoj strani). Pečenu piletinu narežemo na trakice.
Riža i grah: U posoljenoj vodi skuhamo smeđu rižu. Grah ocijedimo i skupa sa svježim čilijem i žlicom maslinovog ulja popečemo na tavi da dobije hrskavu kožicu. U grah umiješamo skuhanu rižu i sok od pola imuna te malo zgrijemo.
Serviranje: Meso i popečeno povrće promiješamo i nadrobimo feta sir te pokapamo s jogurtom. Pored toga stavimo salsu, tortilje i rižu s grahom.
Recept sem napravila po knjizi Jamie Oliver - 15 minuta za obrok i malo promijenila sastojke.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja