Pileća krilca iz pećnice
SASTOJCI:
* pola luka
* 1 mala žličica paprike u prahu
* 2 velike žlice koncentrata od rajčice iz tube
* 1 velika žlica sezama
* 800 grama pilećih krilaca
* svježi vlasac
* himalajska sol
* papar
* maslinovo ulje
* 4 velike žlice vode
OPIS POSTUPKA: Luk i vlasac dobro narežemo i stavimo u veliku posudu, dodamo papriku u prahu, koncentrat rajčice, sezam 2 velike žlice maslinovog ulja i vodu. Začinimo po želji sa soli i paprom i sve skupa promiješamo da dobijemo lijepo povezanu marinadu. U nju stavimo pileća krilca i dobro promiješamo da su sve pokrivene u marinadi. Model namažemo s maslinovim uljem ii upotrijebimo papir za pečenje te na njega rasporedimo krilca te ih još namažemo s preostalom marinadom. Stavimo u zgrijanu pećnicu na 250 stupnjeva i stavimo model na sredinu odnosno bliže grijaču. Pečemo do 15 minuta da se krilca dobro zapeku i dobiju boju ali pazimo da ne izgore. Dok je vruće serviramo.
VRIJEME PRIPREME: 25 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek
Komentari (0)