Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Pikantni crni grah

SASTOJCI:
* 2 šalice crnog graha  tzv. kornjača
* 1 šalica mrkve nasjeckane
* ½ šalice korijena celera nasjeckan
* ½ šalice korijena peršina, nasjeckan
* 1 veći crveni luk, nasjeckan
* 3 češnja češnjaka, protisnuti
* 1 ljuta ukiseljena papričica, odstraniti koštice, nasjeckati
* 250 g svježih šampinjona, nasjeckati
* 1/3 žličice kurkume
* ½ žličice timijana, suhi
* 1 list lovora
* ½ žličice mješavine začina trikatu
* 1 žličica slatke crvene paprike
* 1 žlica himalajske soli
* 4 žlice maslinovog ulja
* 2 žlice suncokretovog ulja
* prstohvat svježe mljevenog crnog papra
* Za ukrašavanje: svježe nasjeckani peršin, ukiseljene ljute papričice

OPIS POSTUPKA: 
1. Grah ostavite preko noći u vodi. Ujutro ga isperite i stavite kuhati oko 50 minuta. Procijedite ga, ali vodu sačuvajte.
2. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu lagano pirjajte mrkvu, celer i peršin, oko 5 minuta, maknite s vatre. U drugoj tavi zagrijte suncokretovo ulje i na njemu pirjajte crveni luk dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte gljive, pirjajte ih dok voda ne ispari. Na kraju dodajte češnjak i čim zamiriše, maknite sve s vatre. Gljivama dodajte 2 dcl vode koju ste sačuvali od kuhanog graha i sve izblendajte ili s pomoću štapnog miksera usitnite da dobijete pire.
3. U veći lonac stavite prokuhani grah, pirjano korjenasto povrće, pire od šampinjona, sol, papar, timijan, lovor, slatku papriku, kurkumu, trikatu i ljutu papričicu.
4. Dolijte vode u kojoj se kuhao grah tako da voda pokrije sve sastojke i još povrh toga ovisno o tome koliko želite da vam grah bude gust. Vodite računa da će dio vode ispariti tijekom kuhanja.
5. Kušajte grah i, po potrebi, dodajte začine. Kuhajte ga dok ne postane mekan, ali da se ne raskuha.
6. Prilikom serviranja, grah ukrasite svježe nasjeckanim peršinovim listom i ljutim papričicama.


ČAS PRIPREME: 2,5  h
RECEPT PRIPREMILA: Karolina Benasić

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10284312
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem