Pečene rajčice punjene ječmom
SASTOJCI:
* 8 većih rajčica (ne prezrelih)
* 200 g kuhanog ječma
* 50 g maslina bez koštica
* 2 glavice luka
* 2 režnjića češnjaka
* 4 grančice bosiljka
* 4 žlice maslinovog ulja
* sol, papar, origano po želji
OPIS POSTUPKA:
1. Oprati i posušiti rajčice.
2. Odrezati rajčicama gornji dio.
3. Izdubiti rajčice (ja sam to radila žlicom za vađenje sladoleda, ako nemate takvu žlicu upotrijebite oštar nož i običnu žlicu).
4. Sadržaj izdubljene rajčice narežite na manje komadiće.
5. Narezati luk, češnjak i masline. Natrgati bosiljak na manje listiće. Zagrijati pećnicu na 180° C.
6.Luk, češnjak i bosiljak pirjati na jednoj žlici maslinovog ulja. Umiješati komadiće rajčice te lagano dinstati kratko vrijeme.
7. Umiješati ječam i masline i dodati sol, papar i origano (po želji). Ovom smjesom nadjenuti rajčice.
8. Staviti punjene rajčice u nauljeni kalup, poklopiti ih odrezanim dijelovima rajčice koji će služiti kao poklopac i staviti u peć oko 25 minuta.
9. Prije posluživanja pokapati preostalim maslinovim uljem i ukrasiti preostalim bosiljkom.
Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Zdrava Iva
Komentari (0)