Pečene paprike punjene kvinojom
SASTOJCI:
* 4 paprike (crvene, zelene)
* 1 šalica kvinoje
* 3 šalice vode ili temeljca
* 3 rajčice
* 50 g crnih maslina
* 1 avokado
* 50 ml maslinova ulja
* sol, papar
* origano, bosiljak
* chili
OPIS POSTUPKA: Kvinoju isperite te je stavite kuhati u vodu ili temeljac (3 šalice tekućine na 1 šalicu kvinoje) 15-20 minuta, sve dok klice ne postanu vidljive. Paprike operite, prepolovite ih i očistite od sjemenki. Na kockice narežite dvije rajčice i po jednu polovicu crvene i zelene paprike. Preostalu rajčicu izmiksajte u blenderu ili je narežite na manje komadiće i protisnite. Na maslinovom ulju pržite povrće i začinite ga solju, paprom, bosiljkom, origanom i chilijem. Kad omekša dodajte umak od rajčice. Ubacite kvinoju i masline pa pomiješajte da se svi sastojci povežu, a zatim maknite s vatre. Paprike stavite u dublju nauljenu posudu i napunite ih smjesom. Pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne omekšaju. Tanko narezane šnite avokada rasporedite po paprikama i, po želji, pospite mljevenim chilijem.
RECEPT PRIPREMILA: Tina Polanec
Komentari (0)