VIDEO: Pečene krafne s bademovim brašnom
Za 6 krafni nam treba:
SUHI SASTOJCI:
* 1 šalica bijelog pirovog brašna
* 0,5 šalice nemasnog bademovog brašna
* 2 žlice 100% kakaa u prahu * 0,5 žličice praška za pecivo
* prstohvat soli
MOKRI SASTOJCI:
* jaja
* 2 žlice kokosovog šećera
* 2 žlice kikirikijevog ili bademovog maslaca
* 0,5 šalice biljnog mlijeka (bademovo, zobeno, kokosovo, rižino.. )
Za ukrašavanje: bijela ili tamna čokolada, narezani oraščići.
OPIS POSTUPKA: Suhe sastojke dodamo mokrim i dobro promiješamo. Pekač za krafne (možemo upotrijebiti i pekač za mafine) namastimo i uz pomoć vrećice masu napunimo u pekač (model). Pečemo 11 minuta na 165 °C (na kraju s čačkalicom provjerimo da li su krafne ispečene). Krafne uzmemo iz pećnice i ohladimo ih. Ohlađene krafne ukrasimo s bijelom ili tamnom čokoladom i narezanim oraščićima. Ponudimo ohlađene, najbolji su sljedeći dan.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca
Komentari (0)