Pečene breskve s jogurtom, orasima i medom
SASTOJCI:
* 1 breskva – očišćena od koštice i prepolovljena
* 1 žličica kokosovog ulja
* 1 žličica kokosovog šećera
* 2 žlice jogurta (kokosovog/grčkog...)
* cimet
* 1 žlica meda
* 1 žlica oraha
OPIS POSTUPKA: Svaku polovicu breske namažemo s malo kokosovog ulja, a u udubinu stavimo šaku kokosovog šećera i obilno posipamo cimetom. Pečemo 20 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu orahe grubo smrvimo i nabrzinu ih popržimo na suhoj tavi, do zlatne boje. Pečenu breskvu obložimo jogurtom, pokapamo medom i posipamo poprženim orasima. Jelo je odlično kao doručak, užina ili slastica – a pogotovo ako jogurt zamijenimo kuglom sladoleda, neće joj se moći oduprijeti ni najzahtjevniji gosti.
VRIJEME PRIPREME: 25 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor
Komentari (0)