Pečena riba s povrćem i krumpirom
SASTOJCI za 4 osobe:
* 4 orade ili brancina srednje veličine (ili 6 manjih)
* 4 velika krumpira
* 2 tikvice
* 4 mrkve
* 8 cherry rajčica
* 1 dl suhog bijelog vina
* 2 šarene paprike
* 3 glavice češnjaka
* 2 luka
* svježi začini ( ružmarin, bazilika, peršin)
* maslinovo ulje
* 1 limun
PRIPREMA: Ribe očistimo i operemo pa posušimo papirnatim ubrusom. Krumpire ogulimo i narežemo na kocke ili kriške pa ih prokuhamo u slanoj vreloj vodi otprilike 5 minuta. Povrće operemo i narežemo na kockice, a cherry rajčice prepolovimo po dužini. Luk očistimo i narežemo na veće komade. U posudi izmiješamo sve povrće osim krumpira i začinimo s prirodnom »vegetom«, paprom, maslinovim uljem i svježim začinima. Zatim povrće poslažemo u posudu za pečenje zajedno sa lukom i češnjakom te dodamo i prokuhani krumpir. Ribe poslažemo na povrće i krumpir, a prethodno svakoj ribi dodamo grančicu ružmarina i krišku limuna.
Pečemo približno 20 minuta na 200 °C , zatim ribe podlijemo vinom pa pečemo još otprilike 20 minuta.
Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
Komentari (0)