Pečena punozrnata tjestenina s povrćem
* punozrnata tjestenina
* miješano povrće
* rajčica
* umak od rajčice
* svježi bosiljak
* himalajska sol, papar
Za punozrnati bešamel:
* 2 žlice maslinovog ulja
* velika žlica punozrnatog brašna
* 3 dl biljnog mlijeka (zobeno, kokosovo)
OPIS POSTUPKA: Kruh izrežemo na male kockice i rasporedimo ga u manji pekač. U posudici izmiješamo sastojke za preljev: kiselo vrhnje, šećer, jaja, vanilija u prahu. Približno pola smjese prelijemo po kruhu. Naribamo jabuke, prelijemo ih rumom i sokom od limuna te dobro promiješamo. Stavimo ih na kruh i posipamo s cimetom. Na vrh dodamo još jedan sloj kruha i sve prelijemo s ostatkom preljeva. Pečemo približno 30 minuta na 200 stupnjeva.
VRIJEME PRIPREME: 1 ura
RECEPT PRIPREMILA: Nina Železnik
Komentari (0)