Pečena punjena jabuka
SASTOJCI:
* 4 jabuke (srednja veličina)
* 40 grama mljevenih oraha
* 25 grama narezanih/usitnjenih badema
* 30 grama suhih brusnica
* 2 velike žlice sirupa od agave
OPIS POSTUPKA: U posudi prvo pripremimo nadjev, stavimo u njega mljevene orahe, narezane bademe, suhe brusnice i sirup od agave i sve skupa promiješamo. Jabuke operemo i gore ih odrežemo tako da dobijemo kapice (dio jabuke s peteljkom). S malom žličicom izdubimo košpice da napravimo mjesta za nadjev ali pazimo da ne napravimo rupe na dnu. Jabuku napunimo s nadjevom i pokrijemo s kapicom. Stavio na pekač. Pečemo u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzija do 30 minuta da se lijepo smekšaju i izgube boju. Serviramo vruće ili hladne.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek
Komentari (0)